Vårt første VM-rally, hvorfor ikke gjøre det lett å dra til Sverige som de fleste andre? Tja, det er kaldt i Sverige? Ja,vårt første VM-rally noengang ble altså Telstra Rally Australia og det var absolutt verdt turen. Perth er en fantastisk by og Australia ett fantastisk land. Vil anbefale alle å dra dit en gang i livet, helst på VM-rally.

Vi kom i god tur før det hele startet og fikk mulighet til å gjøre oss kjent i byen. Billetter var bestilt på forhånd og mottatt i god tid før avreise. Selve løpet gikk over fire dager, dvs fra torsdag til søndag som normalt. Litt show var det også på onsdag, med Shakedown på SuperSpesialen.

Torsdag kveld var satt av til sermoniell start og den første kjøringa på superspesialen. Vi trodde vi hadde superseter på Solberg Stand, men det skulle visse seg at vi ikke så noe av det som foregikk på scenen. Ei heller tider og storskjerm. Litt synd, men vanskelig å vite på forhånd. Uansett var det utrolig bra å være på plass, helt rart å se Petter og de andre stjernene "live" for første gang. Mega fyrverkeri på slutt. Noen annet enn en NM runde dette.

Fredag var alvoret i gang, tidlig opp og ut på busstur. Vi ble kjørt rundt hele dagen og fikk med oss mange etapper. Mange bra publikumsplasser og bra tilrettelagt. På den andre stoppen snakket vi med noen norske studenter som sa at Petter hadde brutt. Nedtur. Særlig når vi hadde kommet så langt, men det ble fort glemt. Det er jo flere enn Petter som kjører WRC bil :-). Det ble en lang dag med mye rally. På kvelden var det 2x superspesial

Lørdag ble litt hviledag for oss. Været var bra og stranda var fristende. Trengte litt hvile etter den lange fredagen. Men vi hadde en plan om å få pratet med Petter på kvelden. Og den slo til, vi fikk autografer og en kort prat. Petter er konge. Vi er helt oppe i skyene. Og dagen etter skal vi ut på egenhånd med leiebil.

Søndag var den store rallydagen. Vi hadde leid bil fra Hertz dagen før og undertegnede skulle få prøvd sine egenskaper i venstrekjøring. Rart å sitte på høyre side. Spakene for blinklys og vindusvisker har jo byttet plass og lukeparkering er en stor utfordring. Etterhvert gikk det seg til, skulle bare mangle med 10 mil til Sottico Rally Village. Genialt opplegg å samle alle etappene på samme sted. Det var bare å gå korte avstander. Overalt kunne man se rallybiler i fri utfoldelse. Vi møtte masse norske studenter her. DDE og andre norske artister fra CD-spilleren. Utrolig stemning. Dette var helt værst. Det vi stod hadde vi oversikt over de tre hoppene og "watersplash" i bånn. Akkurat som vi hadde sett det på TV og drømt om på forhånd. Helt værst. På slutten av dagen rakk vi målgang i Perth. Mye fine damer der.....

 

Mandag var det videre til Sydney. Rally var slutt og det hadde vært veldig bra. Kos dere med bildene, det gjør vi. Neste VM-rally blir? Sverige? Tyskland? Spania? Wales? Hvem vet. Mulighetene er mange :-)

 

Hilsen

Tore Bakkken

Bakken Motorsport